Om webbplatsen

Det här är Landskapsalarmcentralen på Ålands officiella webbplats. Vi har byggt webbplatsen med förhoppningen att den ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. Bäst fungerar webbplatsen om du använder en senare version av en modern webbläsare.

Hitta på webbplatsen

Det finns olika sätt att hitta det du söker på alarm.ax. De två viktigaste är att navigera med hjälp av länkarna i huvudmenyn och att söka.

Sök

Använd sökrutan för att söka på webbplatsen. På större skärmar visas sökrutan uppe till höger på alla sidor. Du kan filtrera ditt sökresultat genom menyn som finns till vänster på sidan som visar sökreslutatet.

Följsam design och möjlighet att förstora text

Följsam design och responsivitet innebär att webbplatsens utseende automatiskt anpassas efter den skärm den visas på. På det här sättet hoppas vi att läsbarheten ska vara god oavsett om du använder datorn, surfplattan eller mobilen då du går in på vår webbplats.

Om textstorleken ändå skulle kännas för liten kan du enkelt förstora innehållet på webbsidorna genom att hålla ner Ctrl-tangenten och samtidigt trycka på plustangenten. För att förminska innehållet igen håller du ner Ctrl-tangenten och trycker samtidigt på minustangenten.

Tangentbordsnavigering och snabbkommandon

Du kan använda enbart tangentbordet för att navigera runt på webbplatsen. Med tabulatortangenten flyttar du dig framåt i menyer och mellan länkar. Gå bakåt genom att trycka på skifttangenten samtidigt som du trycker på tabulatortangenten. För den som navigerar med tangentbordet finns en genväg till sidans huvudinnehåll. Genvägen dyker upp då du trycker på tabulatortangenten.

För att navigera framåt och bakåt mellan olika sidor du besökt kan du använda Alt-tangenten och piltangenterna framåt och bakåt. Håll ner Alt-tangenten och tryck sedan på framåt eller bakåt för att växla mellan sidorna.

Vanliga kortkommandon som Ctrl+S för att spara en webbsida och Ctrl+P för att skriva ut en webbsida fungerar som vanligt i de flesta webbläsare. Vi har inte skapat några för webbplatsen specifika snabbkommandon.

Juridisk information

Landskapsalarmcentralen upprätthåller webbplatsen för att förbättra tillgängligheten till information om alarmcentralen och vår verksamhet i allmänhet. Vi försöker se till att informationen är uppdaterad och korrekt, men fel kan förekomma. Fel som kommer till vår kännedom kommer vi att försöka rätta till.

Landskapsalarmcentralen ansvarar inte för skador som drabbar användaren och som direkt eller indirekt förorsakats av eventuella fel i innehållet. För specifik information inom ett område eller officiellt gångbara handlingar, kontakta Landskapsalarmcentralen. Vid en nödsituation ska man alltid ringa 112.

Publicerad 15.1.2020
Uppdaterad 23.1.2020