Var källkritisk - sök information från tillförlitliga källor!

Coronabild

En turbulent vecka gå mot sitt slut. Det är sällan vi upplevt något liknande. Utmaningarna är många men tillsammans går vi nu in i framtiden!

I tider som dessa finns det många frågor som behöver få sitt svar. Då vi ständigt är uppkopplade till nätet och olika sociala nätverk översköljs vi av kunskap av olika kvalitet. Nu om någonsin är det viktigt att vara källkritisk och noggrann med vem som är avsändare. Alla som lägger ut information på nätet har inte bara goda avsikter.

Gällande information om coronaviruset och de senaste uppgifterna i anslutning till undantagsförhållandet rekommenderar vi att ni går in på Ålands Lanskapsregerings hemsida. Där hittar du information från landskapet men också viktiga länkar till andra myndigheter både här på Åland och i Finland. Eftersom situationen snabbt ändras rekommenderar vi att ni regelbundet uppdaterar er om rådande läge.

På sidan www.kris.ax kommer vi också fortsättningsvis att publicera akut och brådskande information gällande situationen.

Trots att läget är allvarligt är det viktigt att också hitta tid för vila och återhämtning! Vi hoppas att ni kan använda åtminstone delar av helgen till det!

Vid akuta sjukdomsfall eller olyckor finns vi på Alarmcentralen till er hjälp. Oss når ni som vanligt på 112!

Vi önskar er alla en vilsam helg!

Allt gott & ta hand om varandra!

Publicerad 20.3.2020
Uppdaterad 20.3.2020